fbpx

Στο σημερινό μας άρθρο σας προτείνουμε και παρουσιάζουμε μερικές ιστοσελίδες για παιδιά.

Ιστοσελίδες που είναι ειδικά διαμορφωμένες για τους μικρούς μας φίλους!

clildwebsites2Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο ένα “εργαλείο” για να βρίσκουμε υλικό και πληροφορίες για τα μαθήματα του σχολείου!! Είναι και ένας τρόπος για να απασχολήσουμε τα παιδιά μας σε στιγμές χαλάρωσης, ευχάριστα και δημιουργικά! Αυτόν ακριβώς τον σκοπό, εξυπηρετούν οι ιστοσελίδες που θα παρουσιάσουμε παρακάτω! Διασκέδαση – παιχνίδι – εκπαίδευση – γνώσεις! Θα ανακαλύψετε ιστοσελίδες με ελκυστικό, ωφέλιμο αλλά – κυρίως – ασφαλές περιεχόμενο, για μια σίγουρη και ευχάριστη περιήγηση στο Διαδίκτυο.

1) www.imeakia.gr

Μια εκπληκτική ιστοσελίδα που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά σας! Ατελείωτο παιχνίδι και πλούσια γνώση, μαζί!! Το imeakia.gr είναι ο δικτυακός τόπος του Ινστιτούτου Μείζονος Ελληνισμού απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-13 ετών. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν με διάφορα παιχνίδια γνώσεων, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδια τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

2) www.mikrosanagnostis.gr

Η ιστοσελίδα που θα κάνει τα παιδιά σας να αγαπήσουν το διάβασμα! Ο mikrosanagnostis.gr είναι η ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και αφορά παιδιά ηλικίας 3-13 ετών. Τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν βιβλία online, να αναζητήσουν ένα βιβλίο, να ακούσουν ηθοποιούς να τους διαβάζουν ιστορίες, να αποκτήσουν γνώσεις για διαφορετικά θέματα κάθε μήνα, να γνωρίσουν δημιουργούς, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς κ.α.

3) www.oikade.gr

Πολύ όμορφη και πλούσια σε περιεχόμενο ιστοσελίδα, μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος της πρώην Τράπεζας Κύπρου. Μέσα από τον ιστότοπο oikade.gr προσφέρεται στα παιδιά ένας χώρος γεμάτος γνώση και ψυχαγωγία! Παιχνίδια, κατασκευές, περιηγήσεις και πολλά άλλα, διασκεδάζουν και μαθαίνουν στα παιδιά με διαδραστικό τρόπο για τον Ελληνικό πολιτισμό. Στην ιστοσελίδα υπάρχει, επίσης, χρήσιμος σύνδεσμος για γονείς και εκπαιδευτικούς με εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά άρθρα.

4) www.discoverykids.com

Υπέροχη ιστοσελίδα από το γνωστό μας Discovery Channel που όμως αφορά παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αφού τη βρίσκουμε αποκλειστικά σχεδιασμένη στην Αγγλική γλώσσα. Αν τα παιδιά σας γνωρίζουν Αγγλικά, επισκεφθείτε οπωσδήποτε αυτήν την αξιοσημείωτη ιστοσελίδα και θα μας θυμηθείτε! Πολλά παιχνίδια και τεράστια ποικιλία σε κατηγορίες με θέματα γνώσεων.

Το αυτοκόλλητο που θα πρέπει να έχουν όλα τα σχολικά λεωφορεία

Πολύ προσεγμένο site εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καθώς διαθέτει παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμα και οι πιο μικρές ηλικίες. Μερικά από τα παιχνίδια είναι δωρεάν, αλλά κυρίως λειτουργεί με συνδρομή σε περίπτωση που θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα.

6) http://www.jele.gr

Μάθηση και εκπαιδευτικά παιχνίδια από το jele.gr το οποίο απευθύνεται σε παιδάκια Α’ , Β’ και Γ’ τάξης του Δημοτικού. Tο jele είναι ένα διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών / ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βάση την ύλη του δημοτικού σχολείου. Είναι ένα εκπαιδευτικό βοήθημα στον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση της διαδικασίας της μάθησης, μέσω ενός περιβάλλοντος προσεκτικά μελετημένου για παιδιά.

7) http://www.coloringpages24.com

Όσα παιδάκια αγαπάνε τη ζωγραφική θα ξετρελαθούν με αυτήν την ιστοσελίδα! Υπάρχουν έτοιμα σχέδια από διάφορες κατηγορίες (ζώα, επαγγέλματα, αντικείμενα κ.α.) για να χρωματίσουν καθώς και μερικά παιχνίδια μνήμης, παζλ κ.λπ!! Να σημειώσουμε επίσης ότι η ιστοσελίδα είναι γραμμένη μόνο στα Αγγλικά, άρα η χρήση της Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη. Αντίστοιχο site με πληθώρα σχεδίων για ζωγραφική είναι και το http://www.thecolor.com

8) http://www.paidika.gr

Η ιστοσελίδα αυτή παρέχει δραστηριότητες, παιχνίδια, ζωγραφιές, ιστορίες και συμβουλές για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Είναι χωρισμένη σε ενότητες όπως Περιβάλλον-Οικολογία, Γραμματική, Εκπαιδευτικό Υλικό και Διατροφή-Συνταγές, κ.α.

9) http://www.mikrouli.gr

Ιστοσελίδα για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά (ηλικίες από 3 έως 13). Το site αυτό διαθέτει και πεδίο με συμβουλές για γονείς. Προσφέρει ενδιαφέρουσες και όμορφες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως σχέδια ζωγραφικής, χειροτεχνίες, τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια και άλλα πολλά! Επίσης, ενημερώνει για όλες τις παιδικές παραστάσεις ή εκδηλώσεις που γίνονται στη Θεσσαλονίκη.

10) http://www.clubpenguin.com

Το Club Penguin είναι ένα διάσημο site για παιδιά – ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 6 έως 14 ετών – με μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών (εκπαιδευτικών και μη) και δυστυχώς, δεν το βρίσκουμε στα Αγγλικά (υποστηρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά κ.α.). Προσφέρει στους χρήστες του υψηλή ασφάλεια με online προγράμματα που φιλτράρουν τυχόν άσεμνο περιεχόμενο και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (Ultimate & Standard Safety Chat), ενώ και οι διαχειριστές του site ελέγχουν τη συμπεριφορά των παιδιών/παικτών. Το Club Penguin δεν έχει διαφημίσεις.

11) http://www.cyberkid.gov.gr

Μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών. Οι γονείς μπορούν να επισκεφθούν το Cyberkids μαζί με τα παιδιά τους για να διασκεδάσουν παίζοντας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνονται και για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο!

Πολλές, μεγάλες εταιρείες στο χώρο του θεάματος και του εμπορίου παιδικών παιχνιδιών, έχουν κατασκευάσει όμορφες ιστοσελίδες για ατελείωτο παιχνίδι με κύριους χαρακτήρες όλους τους γνωστούς μας ήρωες!! Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικές:

www.disney.gr (Μεγάλη διαδικτυακή πύλη η οποία περιέχει και συνδέσμους για όλους τους γνωστούς ήρωες της Disney! Ο Winnie The Pooh, oι Πριγκίπισσες, ο Μίκυ Μάους, τα αυτοκίνητα (Cars), ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρας του Ποτέ, και άλλοι πολλοί, σας περιμένουν!!)

www.barbie.com/el-gr

http://gr.pollypocket.com/

http://www.stardoll.com/el/

http://www.asterix.com (μόνο στα Αγγλικά)

http://www.chicco.gr/paixnidi/index.html

http://playmobil.gr

https://www.hasbro.com/el_GR/play

Tip: Πολλά παιδιά ζητάνε από τους γονείς να τους ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook (ή σε πολλές περιπτώσεις, δημιουργούν από μόνα τους προφίλ στο Facebook!). Δεν σας το συνιστούμε σε καμία περίπτωση! Αν όμως, τα παιδιά σας επιμένουν και θέλουν να εγγραφούν σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, σας προτείνουμε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι ειδικά σχεδιασμένα και διαμορφωμένα για παιδιά και τηρούν μέγιστους κανόνες ασφαλείας. Μπορείτε λοιπόν, να δοκιμάσετε τα εξής:

http://yoursphere.com/welcome

Ένα social network που παρέχει στα παιδιά εκτός από τις κλασικές δυνατότητες ενός site κοινωνικής δικτύωσης, παιχνίδια, διαγωνισμούς, blogs, ακόμα και υποτροφίες. Στην ομάδα του YourSphere συμμετέχουν όχι μόνο εξειδικευμένοι σύμβουλοι αλλά και παιδιά. Είναι ασφαλές;  Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών, στέλνεται ένα email στους γονείς του παιδιού το οποίο τους ενημερώνει για τις δυνατότητες που παρέχει το site στο παιδί τους και ζητείται η συγκατάθεση του γονέα. Οι γονείς των παιδιών κάτω των 13 χρονών μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν στο λογαριασμό του παιδιού και να τον επεξεργαστούν. Επίσης, οι υπεύθυνοι του YourSphere κάνουν έρευνα για κάθε χρήστη (το γνωστό background check) με σκοπό να ανακαλύψουν λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν από παιδόφιλους κτλ. Το site εγγυάται ασφάλεια για τα προσωπικά δεδομένα.

http://www.kidzworld.com/kwzone

Το KidzWorld δημιουργήθηκε το 2000. Στο KidzWorld τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν προφίλ, να μάθουν νέα της μουσικής και του κινηματογράφου, να ενημερωθούν για θέματα υγείας, να γράψουν στο προσωπικό τους blog και να παίξουν. Για ηλικίες 7-16 ετών. Είναι ασφαλές; Τα  βίντεο, οι αναρτήσεις στα blogs, οι φωτογραφίες, ακόμα και τα μηνύματα στο chat room ελέγχονται από ομάδα ειδικών.

Πηγή: http://mikroimegaloi.gr/blog/asfali-koinonika-diktia-gia-paidia


Θέλετε να λάβετε προσφορά για την κατασκευή του δικού σας eshop?

Δείτε αναλυτικά τις παροχές του πακέτου κατασκευής eshop anti Covid 19 Επιλέξτε εκπτώσεις για να πετύχετε καλύτερη τιμή κατασκευής. Προσθέστε extra δυνατότητες και λάβετε προσωποποιημένη προσφορά

Προσφορά eshop anti-COVID 19


Intro Κατασκευή Ιστοσελίδων & eshop Σε #1 τεχνολογίες CMS Ανάπτυξη σε wordpress, prestashop, woocommerce 19 Χρόνια εμπειρίας Κατασκευάζουμε ιστοσελίδες από το 2001 Ξεκάθαρες χρεώσεις Οικονομικά πακέτα σύμφωνα με τις ανάγκες σας sillogoi Ιστοσελίδες οργανώσεων & συλλόγων Ειδίκευση & εμπιστοσύνη Πολυετής συνεργασίες με ΑΔΕΔΥ, ΕΛΛ.Ο.Κ, ΟΔΥΕ, ΕΣΚΑ Επικοινωνία μελών Μέσα από SMS, newsletters & social. Αρχείο μελών. Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υποστήριξη, ενημέρωση υλικού & social, live stream... eshop Ενημέρωση eshop και ιστοσελίδων Καταχώρηση προϊόντων Σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας. Ενσωμάτωση SEO. Επεξεργασία εικόνων Image optimization. Καθάρισμα φόντου. Ενημέρωση ιστοσελίδας Ανάπτυξη δημοσιεύσεων, συγγραφή άρθρων, κειμένων. adwords Διαφημίσεις σε Google & Facebook Διαχείριση Google adwords Δημιουργία & ενημέρωση λογαριασμού διαφημίσεων. Δημοσιεύσεις σε Facebook Επαγγελματικά posts Facebook, Instagram, Twitter. Google business & maps Ξεχωρίστε στους χάρτες και στις αναζητήσεις.