fbpx

mikerowesoft-vs-microsoft μάικροσοφτΟ έφηβος Mike Rowe, από τον Καναδά, έγινε διάσημος στις αρχές του 2014 όταν αποφάσισε να αγοράσει και να κατοχυρώσει το domain name MikeRoweSoft.com (που προφέρεται στα ελληνικά Μάικροσοφτ). Το γεγονός αυτό όμως δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κολοσσό του software, τη Microsoft (που και πάλι προφέρεται στα ελληνικά Μάικροσοφτ)!!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δικηγόροι της Microsoft στον Καναδά, ανακάλυψαν ότι ο νεαρός χρησιμοποιεί σαν domain name για την ιστοσελίδα του (από τον Αύγουστο του 2003) το δικό του όνομα το οποίο όμως μοιάζει και ακούγεται το ίδιο με το όνομα της Microsoft! Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν ταχύτατες! Του είπαν ότι παραβιάζει το εμπορικό σήμα της Microsoft και του ζήτησαν να μεταφέρει σε αυτούς το domain name για το αντίτιμο των 10$ που ήταν και το αρχικό κόστος της αγοράς του. Ο Rowe αρνήθηκε γιατί του άρεσε αυτό το συγκεκριμένο domain name και τους ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει την επιχείρηση του σαν Web Designer δαπανώντας αρκετά χρήματα. Στη συνέχεια τους ζήτησε 10.000$ για να καλύψει όλα τα έξοδα του και επικοινώνησε με τον Τύπο, κάνοντας έτσι γνωστή την ιστορία του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Since my name is Mike Rowe, I thought it would be funny to add ‘soft’ to the end of it. – Mike Rowe

 

Ο Mike Rowe

Ο Mike Rowe

 

Στο τέλος και μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις, η Microsoft και ο Mike Rowe κατέληξαν σε συμφωνία! Τι πήρε ως αντάλλαγμα ο Μάικ για να μεταβιβάσει το domain name στη Microsoft;; Η Microsoft υποσχέθηκε στον Μάικ να τον βοηθήσει να φτιάξει ένα νέο website, να του πληρώσει τα μαθήματα και όλα τα έξοδα για να λάβει πιστοποίηση σαν προγραμματιστής στο δίκτυο της Microsoft (Microsoft Developer Network), να καλύψει όλα τα έξοδα του ιδίου και της οικογένειας του για να επισκεφθούν και να παραβρεθούν στο φεστιβάλ της Microsoft (που έγινε στην Ουάσινγκτον τον Μάρτιο – Microsoft Research Tech Fest στο Redmond, Washington DC) και σαν μπόνους δώρο, έλαβε και μια κονσόλα XBOX με αρκετά παιχνίδια!! Ο εκπρόσωπος της Microsoft είπε ότι ο Μάικ είναι ένας νεαρός με πολλές δυνατότητες και θα τον βοηθήσουμε να μεταφέρει όλη την κίνηση που είχε η παλιά ιστοσελίδα του, στη νέα, έτσι ώστε να μην χάσει κανέναν πελάτη.

We take our trademark seriously, but in this case maybe a little too seriously. – Microsoft spokesman Jim Desler

Η νέα ιστοσελίδα του Rowe ονομάζεται πλέον MikeRoweForums.com, αριθμεί πάνω από 700 μέλη και περιέχει και διαφημιστικό μπάννερ για την υπηρεσία file-sharing Warez P2P. Ο Ρόου δήλωσε ότι αποφάσισε να έρθει σε διακανονισμό με την Microsoft γιατί δεν είχε τα χρήματα για να ξοδέψει (όπως ο «αντίπαλός» του) για μια πολυετή δικαστική διαμάχη. «Είχα μόλις 1.000$ για να ξοδέψω σε δικηγόρους ενώ η Microsoft έχει εκατομμύρια. Αν θα έχανα στο Δικαστήριο, θα έπρεπε να πληρώσω μόνος μου τους δικηγόρους, πράγμα που θα έκανε την υπόλοιπη ζωή μου πάρα πολύ δύσκολη». Ο Ρόου είπε ότι θέλει να επιστρέψει τα χρήματα από δωρεές που έγιναν υπέρ του και ότι – αφού προσφέρθηκε η Microsoft να καλύψει τα έξοδα – αυτές οι δωρεές δεν του χρειάζονται πλέον…. «Όπως σας έλεγα από την αρχή, ποτέ δεν μπήκα σε αυτή την ιστορία για να βγάλω χρήματα», είπε τελειώνοντας ο Mike Rowe.

Microsoft – MikeRoweSoft

Microsoft argued that their trademark had been infringed because of the phonetic resemblance between «Microsoft» and «MikeRoweSoft».


Διαβάστε ακόμη στο blog μας…

  • cyberbullying
  • φωτογραφίες παιδιών στο ίντερνετ
  • χρήματα από το ίντερνετ
  • youtube.com μια ιστοσελίδα με ιστορία
  • τιμές ιστοσελίδων
  • ταινίες με θέμα το ίντερνετ
  • η ιστορία του web
  • 10 αστεία sites

var metaslider_1192 = function($) {
$(‘#metaslider_1192’).responsiveSlides({
timeout:2500,
pager:false,
nav:false,
pause:true,
speed:600,
prevText:”<“,
nextText:”>”,
auto:true
});
};
var timer_metaslider_1192 = function() {
var slider = !window.jQuery ? window.setTimeout(timer_metaslider_1192, 100) : !jQuery.isReady ? window.setTimeout(timer_metaslider_1192, 1) : metaslider_1192(window.jQuery);
};
timer_metaslider_1192();

Watch Fifty Shades Darker (2017) Full Movie Online Streaming Online and Download